Salibandymailan valinta
Mikä salibandymaila sopii parhaiten koulumme tai nuorisotilamme käyttöön?
Salibandymailan valinta nuorisotila- ja koulukäyttöön ei ole useinkaan helppoa. Valintaa helpottaaksemme avaamme mitä tekijöitä kannattaa huomioida mailan valintaa tehdessä.
Halvalla myytävä salibandymaila ei ole aina paras vaihtoehto
Yhä useampi koulu ja nuorisotila on huomannut, että halvalla myytävät salibandymailapaketit eivät ole paras vaihtoehto oppilaiden / nuorison käytössä. Halpa mailasetti ei sovellu nuorten käyttöön usein juuri mitenkään, vaan tekee lajin harrastamisesta epämukavaa ja melkein mahdotonta.
- Älä hanki halvinta mailasettiä, vaan panosta mailoissa kestäviin ja hyvän pelituntuman tarjoaviin mailoihin
Panostamalla mailoihin voi koulussa ja nuorisotilassa harrastaa salibandyä lajinomaisesti. Salibandy on supersuosittua ja kestävä hyvä maila tekee pelaamisesta mukavaa. Hyvä maila maksaa hieman enemmän, mutta maksaa hintansa nopeasti kestävyydessä takaisin.
Salibandymailan varsi
Halvalla myytävissä mailoissa on usein löysä pelituntuman vievä muovivarsi sekä todella huono lapa. Nämä tekijät pilaavat liikuntatunnit, eivätkä oppilaat viihdy lajin parissa.. Hyvä salibandymailan varsi on sopivan jäykkä. Taipumaton maila katkeaa helposti. Hyvä koulukäyttöön sopivassa mailassa on komposiittivarsi. Esimerkiksi Reactorin Stiker-salibandymailasetti on varustettu komposiittivarrella. Komposiittivarsi on suunniteltu kestäväksi: varteen on käytetty erilaisia yhdistelmämateriaaleja, joiden avulla siitä on saatu kestävä ja samalla sopivan joustava.
- Muovivarsi on huono ja vie pelituntuman
- Paras vaihtoehto on komposiittivarrellinen salibandymaila, joka on kestävä ja sopivan joustava.
- Lasikuitu on varsimateriaalina joustamaton ja rikkoontuu helpommin
- Hyvä varsi kestää ja antaa hyvän pelituntuman, mikä tekee pelaamisesta mukavaa
Salibandymailan lapa
Markkinoilla on todella paljon erilaisia lapoja salibandymailoihin. Parhaissa mailoista lavat ovat valmiiksi taivutettuja sopien maalintekijöille. Suora lapa sopii pelinrakentajalle.
Salibandymailan lapa vaikuttaa oleellisesti pelituntumaan. Yleensä kaikissa mailoissa on vaihdettava lapa, mutta kannattaa tarkistaa asia ennen hankintaa. Tällöin rikkoontuneen lavan pystyy helposti korvaamaan uudella, eikä koko mailaa tarvitse uusia.
- Lavan uusiminen on helppoa ja nopeaa,
- Salibandymailanlapa vaikuttaa oleellisesti mailan ominaisuuksiin
- Lapoja on saatavilla eri kovuuksina
Edulliset salibandymailat sisältävät usein pehmeän joustavan suoran lavan, mikä vie tuntuman palloon sekä auttamattomasti huonontaa salibandynpelaamista. Hyvä lapa on kestävä ja sopivan kova.
Salibandymailan kätisyys
Kätisyydellä salibandymailoissa tarkoitetaan sitä, että salibandymailan lavan voi käyristää joko vasemmalle tai oikealle. Kouluun tai nuorisotilaan mailojen valintaa tehdessä kätisyys on tärkeässä roolissa.
Valinta
- Left- pelaaja pitää vasenta kättä alempana mailalla pelatessa
- Righ-pelaaja pitää oikeaa kättä alempana mailalla pelatessa
Valmiit paketit auttavat
Olemme koonneet salibandymailoista 12 salibandymailan paketteja. Paketit sisältävät 8kpl left- ja 4kpl right puolen pelaajien mailoja. Tämä on hyvä suhde ja pitää paikkaansa suurimmassa osassa tapauksia. Tarjousta pyytäessäsi voit erikseen mainita minkä verran eri kätisiä mailoja tarvitset.
Mailojen pituus
Kouluissa ja nuorisotiloissa on paljon eri pituisia pelaajia ja mailojen pituus on tärkeässä roolissa salibandymailojen oston yhteydessä. Mailojen pituutta voi lyhentää tarvittaessa.
- Lyhennä salibandymailaa sahaamalla (rautasaha on paras vaihtoehto) varren yläosasta sopivan pituiseksi
- Ennen lyhennystä mailasta tulee irroittaa mailassa oleva pehmusteteippi sekä mailan tuppi.
- Voit joutua lämmittämään tuppea (lämmin vesi / kuumailmapuhallin) ennen irroittamista
Mailoja on saatavilla valmiiksi eri pituuksina. Oikea salibandymailan pituus määritellään pelaajan pituuden mukaan ja on ohjeellinen, sillä moni tykkää esimerkiksi pelata lyhyemmällä mailalla. Maila mitataan asettamalla se pystyyn ja ottamalla mitta lattiasta mailan tupen päähän.
Ohjellinen taulukko salibandymailan pituuden valintaan.
Pelaajan pituus |
Mailan pituus |
100cm |
75cm |
110cm |
80cm |
120cm |
85cm |
130cm |
90cm |
140cm |
95cm |
150cm |
100cm |
160cm |
110cm |
Rikkoontuneen salibandymailan lavan vaihtaminen
Salibandymailoja rikkoontuu aina välillä. Useimmissa salibandymailoissa on irroitettava lapa joka on helposti vaihdettavissa uuteen. Mailan lapa on yleensä kahdella pienellä ristipääruuvilla kiinni sekä lisäksi liimalla
Rikkoontunen lavan vaihtamisen vaiheet
- Irroita ruuvit lavasta
- Lämmitä lavan tyveä (kuumailmapuhallin / kuumavesi) liiman irroittamiseksi.
- Lisää uusi lapa
- Kiinnitä ruuvit
Varsia on erivahvuisia ja ennen uuden lavan ostamista kannattaakin varmistaa mailan varren halkaisia. Näin ostettu lapa sopii mailaan. Kannattaa valita saman merkkinen lapa kuin maila.